Wientjes Music 
Muziekeducatie voor Jong en Oud


Gilbert Wientjes, geboren op 17 April 1983 in het dorpje Pannerden, begon zijn muzikale carriere bij Wihelmina uit Pannerden. 

In 1999 begon hij voor het eerst als dirigent bij de jeugd slagwerkgroep van Wilhelmina. Hier heeft hij veel geleerd en in 2000 kon hij beginnen als dirigent bij Eendacht Apeldoorn, dat heeft hij met beide handen aangepakt. 

In Juni 2017 heeft hij zijn diploma behaald voor dirigentschap. De vakopleiding, gegeven door de bond van Orkestdirigenten, was speciaal gericht op slagwerk met melodische bijvakken. Hij kreeg hier les van Anno Appelo en Henk Mennens.

Hij vindt het een uitdaging om een start te maken met een beginnend of lage divisie orkest en hiermee in de loop der jaren de groei goed te zien. Meedenken met een verenging hoort hier ook bij. Hij denkt verder dan een muzieknoot lang is en richt zijn pijlen dan ook graag op het jeugdbeleid en het beleid van de verenging.

De muziekkeuze is variërend van hedendaagse slagwerkmuziek in combinatie met of zonder blaasinstrumenten, van dance en mooie luistermuziek tot eigentijdse top40 muziek.


Op het moment heeft hij twee verenigingen onder zijn hoede, Slagwerkgroep Concordia Hengelo (gld) en de Drumfanfare van schuttersgilde st. Jan.