Wientjes Music 
Muziekeducatie voor Jong en Oud


Muziek is belangrijk in de ontwikkeling van kinderen. Muziek staat in verbinding met de concentratie, samenwerking en het speelt in op de emoties. Op sociale en cognitieve ontwikkeling sluit muziek naadloos aan.
Ieder mens heeft een concentratieboog. De concentratieboog bij kinderen is lager dan bij volwassenen. Spelenderwijs leren kinderen zich langer te concentreren. Muziek maken is een middel om kinderen te leren zicht langer te kunnen concentreren. Wanneer er muziek gemaakt wordt, gebeurt dat altijd in samenwerking. Wanneer je gelijk terug te horen in de muziek en hierin kunnen de kinderen zichzelf en anderen herkennen.

Workshop instrument maken:

De leerlingen gaan tijdens deze workshops zelf instrumenten maken. Het gaat hierbij om slag-, snaar en blaasinstrumenten. Op deze manier leren zij wat voor soort instrumenten er zijn en hoe je muziek kunt maken met huis-, tuin- en keukenspullen.

Workshop Body Percussion:

De leerlingen leren ritmische klap- en stamp-oefeningen en gebruiken daarbij hun eigen lichaam. Niet alleen klappen in je handen geeft geluid, maar ook op je bovenbeen slaan of stampen.

Workshop Drum - Ritme:

Met kinderen een slagwerkgroep vormen. Met een emmer verschillende ritmes maken. Als zij dit volhouden, zal er doorheen gedrumd worden.

Workshop Boomwhackers:

Voeg ritme en melodie samen en ervaar de fijne klanken van de boomwhacker. Deze workshop heeft een actief karakter waarin je verschillende klank- ritme aspecten verwerkt in akkoorden, toonladders en bekende liedjes.

Workshop spelen op Vuilnis:

Een emmer, een vuilnisbak, een speciekuip, bezems, oude auto onderdelen. Ooit gedacht dat daar muziek uit zou komen? Maak kennis met het stukje muziek behalve instrumenten.Voor meer info bel Gilbert Wientjes, via telefoonnummer 0622135327 of via info@gilbertwientjes.nl